Nyaris di tembak

eheee.gedik eh.mula-mula dah gelak.nape gelak? i tengah study genetic tiba-tiba teringat masa zaman 1st year dulu. masa tu kat kelas lukisan.eheee.gelak lagi?sila lempang i laju2! okokok! siyes mood! ade sorang tutor i nie.name dia 'ehem ehem'.nape ehem ehem?sebab i tak tahu name dia. HAHAHA.mesti rasa nak ketok je kepala i kan?sebenarnya  tak pernah amik tahu dan tak mo amik tahu. sebab dia buat i menangis.HUHUHU hah!mesti korang excited nak tahu kenapa dia buat i menangis. begini anak-anak,mari-mari duduk rapat-rapat,neneknak bercerita nie. AHAKSS.over la plak!

begini, masa tue i kena siapkan drawing tue before kelas tamat.maklum la,tengah syok melukis,dia pun datang."meh sini nak tengok".i pun tunjuk la lukisan tu dengan muka yang comel dengan niat nak tackle dia.
sebab abg tutor tu hensem sebenarnye.eheee.GATAL! "eh,nie bukan ke thick nya 3.5cm?"."awak buat berapa nie" dia pun amik ruler i dan ukur garis tu."nie 2.5cm nie". i pun kalut-kalut ukur semula.i pandang dia and jawap. "aah la,sorry bro.tersilap".sambil tersenyum sumbing. dia dengan lantang menjawab. "camtue boleh silap,AKU tembak kang baru taw".
cun ah amoi nie..nie la i mse muda2dlu.ahakss


i mase tue terkejut and malu.sebab dia cakap tue kuat. 1 kelas dengar.semua orang pandang i.dan mase tue tak semena-mena airmataku berguguran.i tunduk je. kawan i kat sebelah mula perasan bila i dah teresak-esak.mane abg tutor tue?ntah dah blah kemane ntah. kawan i pun cakap."ish,tak patut btol la ckp cmtu".
"dah-dah jangan nangis.jom p toilet".i tak nak p.sebab malu nak bangun.AHAKSS.tak patut taw dia ckp camtue kt i.
nie bukan i k..i nangis x comot cmnie..=p


sepatutnye tegur la elok-elok dan lemah lembut.i kan perempuan. dia nak ckp camtu kt budak-budak laki ok lg. nie siap nak tembak i lg. abah i tak penah taw nak tembak i.ish3! muka ja hensem.reject-reject!

eh! cerita romantik tak abes di sini. ade lagi sambungannya.HAHAHA

dia tahu i menangis sebab ade yg dtg berkerumun kat meja i. pas i reda.dia dtg lg.mase tue.i tak pandang dia langsum! huh!HAHAHA.dia bersuara."meh abg nak tengok drawing awak"."ABANG"???uwekkkss! tadi bukan men lg aku kau.siap nak tembak i lg. i pun bagi.dia komen."ok dah nie,cume awak kene lukis tue biar jelas sket" i pun jawap."ok".mase tue da abis kelas.i keluar lambat. tunggu kwn jupe lecturer. dia pun datang lg.kali nie mintak maaf plak."sorry td.terkasar.tak sangka plak awk nangis"."niat nak tegur je".i pun jawap"its ok".i malas nak layan dia. kalo dia berkawan dgn i dah 2 3 tahun.i tak kisah nak cakap camtu.cakap nk bunuh i pun tak pe. nie tak penah berbual.tibe-tibe 1st time cakap dah siap nak tembak i lg. satu lg nak menegur pun biar la berhemah.ade caranye.bukan dengan cara kasar dan mengguris hati orang.
huhuhu.hati i terguris taw!AHAKS.

hurmmm..begitu la cerita nya anak-anak.EH!ramai plak yg dtg dengar cerita nenek ek.tadi macam ade 2 3 orang.

eheee.merapu meraban suda selesai!

7 comments:

NuSaNa NoSa 91 said...

walaweyhhh~ sedey kot klu kena cm2.. klu bleh, bg penampar je terus.. hik3~ opsss~ emo jap.. ^_^

Bulan said...

@keen
ahakss..kalo ikutkan hati mmg..
tp xpe la...nati xde org nk wat menantu laks..

AngahSayang2314 said...

singgah 4llow & jom tukar2 link jom

Myra Jay said...

Hehe, ksian awk kan smpai nk kena tembak...
Ganaz tul lect tue..
Muka ensem tp mulut leh tahan..hehee

Bulan said...

@kak mira..
ehee..bukan lect.tp tutor je.
kalo lect bulan x kisah.
tp lect xkn ckp cmtue..ehee

Sasa Al-Sharif said...

sory, masa tu bukan i nak tembak u. i acah aja la..

Bulan said...

@sasa
eh..u kne tutor i?
Ya ampun..mati la i kali nie kne tembak..hahaha

Popular Posts

I Love My Blog

Daisypath Anniversary tickers