Bulan Pun Boleh Makan La!

Salam Semua...
mo menaip entri sal makan. Orang cakap kalo tak makan tak boley hidup?
betol ka?kalo tak solat? boley hidup kah? Still boley.tapi tak tenang la hidup.kan?kan?kan?
eheee.suda jgn melalut lagi.mo jadi ustazah kah?cermin diri dulu Bulan.Belum layak digelar ustazah.ahakss
suda suda.Fullstop!


Tag nie ditag oleh Panadol,Mish,Miera dan Erza. ades banyak doe.Pemes gak i.ahakss
Benci bile Bulan kembang montot.ahakss


Tag Makan
  
Bagi 3 makanan yang korang paling suka dan sila bagi specific nama makanan tersebut and the way you like it.
# Tomyam mama buat.Besh!! resepi thai.
# Nasi Goreng sardin Bulan wat.masak sendiri mesti la sedap kan?muihihi.
#Lamp chop kt klcc.tapi restaurant tue da tutup.sedap.murah.banyak!
  
Jenis air apa yang korang paling suka?
# carrot susu
#air kelapa
  
Which type of food yang korang prefer? Pilih 3..
Malay, Chinese, Japanese, Western, Italian, Mexican, Arabian?
malay,italian,japanese...nak tambah lg. korean.eheee

Apa makanan yang korang paling expert masak? Dalam kata lain takyah tengok resepi tapi at the same time bila orang lain rasa akan kata Wah,gila sedap!
#nasi goreng
#puding triffle
#sup ayam
#tomyam
#telor goreng.ahakss

Semahal mana korang bayar tuk makanan korang?
RM50++. untuk dinner.ahakss tapi rase tak berbaloi.sebab makanan tak best pn.

Beri nama restoran feberet. Apa makanan yang paling sedap?
McD? boleh?suke double cheese.eheee


Ayam, itik, lembu , kambing, burung puyuh, burung wak2, rusa, landak, merpati, ayam denak.
Mana satu yang korang suka? Kalau korang suka tapi xde dalam list,gtaw ek.
#ikan
#ayam
#lembu
#udang

Restoran/cafe pertama korang dating bersama pasangan anda. Dan makan/minum apa? Kalau korang ingat la kan..
muihihi.santwo restaurant kat kelantan. mkn chicken chop peberet kami. selalu mkn situ.
chicken chop kt situ mmg sedap.berbaloi la even mahal.adess!
Apa makanan yang selalu remind korang terhadap pasangan korang? Kenapa? 
adess. somtam kot.sbb dia suke makan somtam.kalo mkn somtam skang mesti teringat dia.huhhuu
 
Kalau pegi rumah orang, korang akan berharap orang tu hidang apa?
Satay!kalo time raye.mmg giler satay.ahakss ermm mee kari ke.
Makanan yang korang tak boleh nak telan langsung. Samada tak sedap/ tak boleh telan langsung.
lauk masak yg ade tofu.i dont like.tempepn i tak suke.ehee

Jajan/ cekedes yang korang suka
#aiskrim
#coklat
 
Beri 2 makanan yang emak korang masak yang korang paling suka?
mama masak sume sedap.even ikan rebus goreng dia.ehee

Makanan yang paling pedas yang korang makan? Sape masak?
ermm.tak ingt la..sbb makan 5 kali sehari selama 23thn.mne la nk ingt.ahakss

Korang klu jumpa orang yang TAG nie, apa agaknya yang korang akan hidangkan? 
panadol - paracetamol, mish - tempoyak, erza- nasi kerabu, miera -budu(kata mish)

Sila tagged 5 orang dan PAKSA mereka buat tagged ini..
caliph,isz,nuyu,silah,suria

7 comments:

najihah sahami said...

yunk!!terbaik la. hehe

dak eina said...

uwahhhh kte sme ifa..suka double cheese~~

Atika Natasha said...

nak aiskem!nak aiskem!hihi

eRza farEeha said...

like!!haha,..yunk pnoh3..

i am S!L4H.. said...

heee byknye mkn....silah x kuat mkn..kuat lantak je..ngeee~
kne pakse ke ni sis bulan?hee

caliph shuriken said...

wajib jwb ek?.. xpe save dulu, nti sy wt ok ^^

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam mintak tolong masak kat rumah gua buleh kot

Popular Posts

I Love My Blog

Daisypath Anniversary tickers