Cakap-cakap belakang

Assalamualaikum

Semalam memang tak boleh nak tido. Perot meragam sampai la ke pagi. mungkin sebab makan spaghetti carbonara semalam.Nie bukan keracunan taw. Tapi tak cukup makan. Sepatutnya kena tambah lagi. Ahakss
Makan free kan, segan plak nak tambah. Poyo je kan?

Tue mukhadimah je baru.Ehee.nasib baik pendek je tak macam semalam.

Hidup nie kan. Kita tak tahu apa orang fikir tentang kita kan? Kelakuan pertuturan layanan kita terhadap orang lain. Kadang kadang kita cuba buat  yang terbaik untuk mereka semua. namun segelintir masih lagi mahu mengkritik dan cakap-cakap belakang.

kes 1 :" ala dia tue.saja je tunjuk baik. tapi hampeh je. nak bodek la tue".
kes 2: " bukan semua orang suka pun si Timah kapel dengan si Dollah tue.Timah tue tak layak pun dapat Dollah."
kes 3:" Sakit mata la aku tengok cara Si Tipah tue berpakaian. Semua benda nampak"

manusia kan. lebih lebih lagi "perempuan". Bulan pun perempuan. Bulan mengaku la,bukan tak pernah cakap-cakap belakang nie. korang tak pernah ek?Sumpah? ahakss Jahat jugak la Bulan nie ek?Muihihi. itu dulu la. sampai satu masa sendiri tue sedar. apa yang Bulan buat nie sebenarnya salah. Mula terfikir apa yang kita buat kat orang nie. kalau kena pada batang hidung sendiri apa yang kita rasa? sakit hati kan?

So, dari kita sakit hati dengan orang lebih baik elakkan dari menyakit hati orang. Betol tak? Hidup nie senang je. Buat baik, baik la balasannya. Buat jahat?korang tahu kan jawapan nya? Hidup nie ibarat roda. Tak selamanya kita kat atas. Akan tiba masa kita di bawah.

Kita sendiri la yang mencorakkan hidup kita.

psstt~ semalam mimpi makan aiskrim "tutti fruitti"...mengidam ooo~~
psstt~ saya memang single.<-----bukan nak promote ok! jangan cakap-cakap belakang lagi.

19 comments:

eRza farEeha said...

btol2..dlu pon i slalu ckp blakng..adess..dl?aishh..huk2..

comel deh gmbo!!

Bulan said...

@ erza

xpe tue dlu.skunk jgn wat lg.ahakss

sarah mohamad said...

betul tu bulan . what goes around comes around . hidup ni sebenarnya adalah karma :)

adan said...

mausia memang tk sempurnakan..

zikeryhassan said...

kadang-kadang cuba muhasabah dari perangai orang lain, tapi dalam tak sedar kita terkata belakang plak.

.: iEyLa :. said...

try to be a better person..
comeynye pix..ahakss..

S..U..D..@..I..S said...

sama dengan mengumpat...mana leh berdepan

cikcomot said...

kite tak selalu cakap belakang..

tapi selalu dengar orang cakap blkg..

sama je tuu kan..


^-^

khaifaiz said...

selamat menjalani hidup yang lebih baik selepas ni

najihah sahami said...

uit..jom banje i tutti fruitti!!pat!!

Afiq Bukhari said...

saya sokong saya sokong! haha

mean.mean said...

kurang indulgen tu...

Sharifah Farah Syed Mokhtar Al-Zawawi said...

If kita buat baik, tp org cakap jht jugak mcm mana?

If kita xkacau org, tp org dok bkk topic buruk psl kita jugak mcm mana?

Haiissh! Ssh la org ni. If xde topic nk ckp, mula la nk ckp psl org laen. So better keep quiet and do other thing rather than chit-chat, bwk mulut sane sini.

Betul x BUlan? Ahhaha

caliph shuriken said...

selamat beramal ^^

p/s: aritu tgk bju petak2.. kali ni tgk bunga putih tu, hukk...

latest en3: ~ salam maulidur rasul ~

Dilla Nur said...

i dont like...drpd ckp blakang baek ckp je dpn2...hehe...mmg brani la kan...kuang3...

Cik Yana said...

bese la tu. Mulut manusia kan. Hehehe~ Cuma kita, elakkan la dari cakap belakang ni. Sama je dengan mengumpat. Berdosa. Hee~

ADfeez said...

tang mata tu x menahan.... weeee~ :P

Cik Miera said...

betul la u...huhu i suka ckp blkg..dulu la..now, baik diam dr bercakap kan..huhu

padin said...

wahahaha labih baik cakap depan2 je kan, lagi best, aku pun selalu cakap direct je dgn student aku.. mane yg tak reti gune kalkulator tu, dll..

Popular Posts

I Love My Blog

Daisypath Anniversary tickers