Dinner dengan hasil tangkapan abah

Assalamualaikum...

Bangun pagi tadi memang aku sakit sakit badan. Seharian semalam jadi Hulk. Angkat tue angkat ini. Tangan kanan aku nie pun tak leh nak luruskan sangat sebab sakit. Semua nie sebab semalam punya majlis la. Huhhuhu.Nati aku update entri pasal majlis ape yang berlaku semalam,hari jumaat.

Nie aku nak cerita pasal Hero kesayangan aku. Abah aku la. Semalam masa majlis kat rumah berlangsung Abah aku tak ada. Dia pergi 'nyandak sotong'. Aku tak tahu kalo bahasa keyell nye orang sebut ape. Abah aku pergi pagi semalam dan tengahari tadi baru balik. Huhuhu

Memang penat la kami adik beradik semalam bila buat majlis tanpa Abah. Kene angkat meja,angkat tong gas.angkat periuk belanga. Majlis nie pulak buat on da spot then tiba tiba abah cakap dia nak turun ke laut. Huhuhu

Meh tengok apa Abah aku bawak balik. Hasil tangkapan yang dia cari semalaman.



Lauk dinner malam nie. Budu and sambal belacan. Wajib!

psstt~ seluar jeans aku saiz 26 dah tak muat :( 

18 comments:

dak eina said...

alamak baru teringat xmkn lg... T___T

Abang Stalker said...

wah..best gk menyandat sotong.apa nm laut sotong bwh ni eh?cm best je.. :)g cri sdri mmg best,puas.dpt tgkapan wlu x sebyk mn pun alhamdulillah rs seronok.

najihah sahami said...

huwaa..rindu nk pegi bercandat..auww!!!besnya...asal abah u xajak i. hehe..

Mohd Firdaus said...

bestnye..teringin nak turun kelaut jgak ni..hehehe

Anishaway said...

okeyh, kalau buat BBQ ni sedap bangattt ! ;)

sarah mohamad said...

buduuuu mesti adaaaa. sedap nya bulaaan ikan dengan sotong tuu. btw, bahasa keyhell nya saya rasa candat sotong heheheh

Bulan said...

@ dak eina

erkk leh pulak lupe nk makan =p

Bulan said...

@abg stalker

aah,puas hati kalo dpt cari sendiri.sbb tue usaha kita

yg sotong kuah tue org pgl singgang sotong :)

Bulan said...

@mish

abah i ckp rugi ajak u.nati u mabuk laut.keje tido je nati.ahakss

Bulan said...

@firdaus

eheee.nati leh join abah :)

Bulan said...

@anishaway

sis,bakar cmtue je :)

Bulan said...

@sarah

mesti la wajib budu tue.simbol org kelate :)

laskar pelangi said...

wooo! bestnye sotong;) pelangi tak makan budu cam mana plak..kan org kelate gak nie =D

caliph shuriken said...

klau mamam yg fresh mmg sdap ^^

apik pehe said...

waaaa..sambal dengan budu

Yan said...

bestnya..sotong tu masak ape?

.: iEyLa :. said...

fuhhh!!! sutun!!!! nk sket..hehe

iszieylyanziy said...

wahhhhh,,manyak kedapppppp

Popular Posts

I Love My Blog

Daisypath Anniversary tickers