Sayangi Bayi Anda

Salam semua...

Entri nie menyahut seruan Alienelliz dengan kempen nye sayangi bayi anda. ye,saya sayang bayi saya..opss silap2. saya suke budak-budak kecik yang comel-comel.




Kes buang bayi nie boleh disamakan dengan kes buang sampah dah sekarang nie. tiap-tiap hari mesti ade je kes buang bayi kalo baca surat khabar. tue baru yang msuk newspaper.yang tak masuk? berape banyak?

Dah la berzina, dorang buang bayi pula...merata-rata lak tue. dalam tong sampah,dalam tandas,dalam longkang,kat surau/masjid depan rumah orang,dlm beg gantung kt tiang.ermmm..pelik!
Bulan fikir ape yang dorang fikir mase tue. tak de simpati langsung.darah daging sendiri plak tue. boleh plak dorang bunuh dan buang? masa seronok tak ingat dunia. tak ingat dosa pahala. si lelaki dayus dan pompuan plak pendek akal. pilih jalan singkat dibuangnye bayi tue.tak kesian ke? renung-renunglah wajah-wajah comel dan suci tue. mereka sucii lg tak ade dosa pun yg tercalit. bagi lah mereka peluang untuk merasai nikmatinye hidup di muka bumi Allah s.w.t nie.

psstt~~ jom pakat ramai-ramai sertai kempen nie..walaupun tak de hadiah pe salahnye join. tunjukkan yang kita nie prihatin dan peka dengan alam sekitar..eh3 silap-silap..peka dengan isu semasa...tak kan giveaway/contest/lucky draw yang ade hadiah baru nak join? ish3...

So,saya nk mengetag sahabat-sahabat blogger lain ye..diharap tindak kan segera diambil..muihihihihi

~ mish sayam
~ erza sayam
~ bintang sayam
~ gayah sayam

cukup la tue 4...sape-sape rasa nk join.jom2!

wasalam...

7 comments:

caliph shuriken said...

support kempen ni..
tp en3 akan publish later ok ^^

alienelliz said...

thanks bulan..=)

Gayahspears said...

kena tag :) huhu..
bulan cayam!!! tenkiu

Bulan said...

@ caliph
okie caliph..da buat gtaw bulan k

Bulan said...

@ gayah
wat pat sayamss!

Bulan said...

@ ell
welcome!

nadzirah aqilah said...

yaaa... harus disegerakan ni...!!! thanks bulan!!! nanti bintang akan teruskan kempen nie!

Popular Posts

I Love My Blog

Daisypath Anniversary tickers