Jom Berkenalan Dengan Bulan

Salam semua...

Hari nie nak lunaskan segmen ye. Kali nie Bulan kene tag dengan Afiq Bukhari. Tokey besar segmen nie ialah Cikgu Akim.



Apakah status anda?
Ain't single ain't taken.muihihihi kepunyaan parent saya. Student.tak abes lagi belajar.InsyaAllah awal tahun 2012 abes la. Bak kata tom cruise "belajar sampai mati".ahakss Selalu berangan nak kawin.


Ceritakan tentang blog anda.
Blog nie dilahirkan pada 12 Julai 2010. sudah lebih 5bulan saya berada di arena blogging nie. Blog nie bersifat seperti diari saya lebih kurang personal la.Apa-apa kisah yang tak mampu saya luahkan pada makhluk yang bernama 'kawan'. Saya sampahkan(bak kata gayah) di blog nie. Tanpa menyakitkan atau menghina sesiapa. Blog ini sepenuhnya penulisan saya.Dan di cilop mane-mane dengan ber'backlink' ya kepada penulis sebenar.


Apakah pandangan anda tentang dunia blog?
Blogging nie best. Kita dapat meluaskan pandangan dan ilmu dengan membaca penulisan orang lain. Nak berblogging pun tak perlu mempunyai apa-apa kritirea seperti cantik handsome,bijak dan sebagainya. Dunia blog juga tidak menghadkan mane-mane genre penulisan.Anda bebas berkarya.


Nasihat anda kepada rakan-rakan yang baru nak buat blog.
Berblogging la dengan aman.Tanpa mengacau hak orang lain. Kalo nak menegur rakan blogging yang melakukan apa-apa kesalahan (plagarism,copycat,etc) tue biarlah beradab sikit. Jangan duk kutuk-maki sehabis-habisnya.Tahu nak marah. Tapi kitakan orang yang bertamadun lagi beradab. Ade caranya untuk menegur.Eheee berblogging pun kena ada matlamat dan wawasan.Apa yang anda mahu sampaikan dalam penulisan anda.Itu yang penting.


Nyatakan keunikkan yang terdapat pada blog anda.
Tak ade pape keunikkan pun.ehee Biase aja blog Bulan nie.ehee


Sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda dalam dunia blog?
Selagi larat menulis.InsyaAllah sampai mati saya menulis. Impian?tuttt!Ahakss


Nak tag segmen nie kat:
Erza



6 comments:

najihah sahami said...

yunk..ala2 perdana menteri uganda la u jawab soklan. hehhee~bertamadun x i tegur?

eRza farEeha said...

adess...i sorg je ke???

Bulan said...

@ mish
u mmg ek..kalo uganda ke afrika ke. u bg i kan.

Bulan said...

@ erza

aah u sorang je spesel!

Cikbelog said...

keunikan blog anda ialah header anda sangat shantex :D

Afiq Bukhari said...

yesss.buat jugak akhirnya haha TQ~!

Popular Posts

I Love My Blog

Daisypath Anniversary tickers