Cita-cita yang tak pernah menjadi.

Salam semua.

Eheee.Suram je petang nie kan? Korang penat ek? Meh sini Bulan nak membebel sket. Erkk.Tak de la sikit banyak gak nie.Meh la baca.Ahakss.Paksa taw!

Dulu masa kecik-kecik,bile orang tanye. "along besar nati nak jadi ape?". Bulan pun confident jawab. "Model!". Perghhh! MODEL tue.Ahakss. Bila umor dah 10tahun,masa tue darjah bape ek?lupe laks. darjah 4 kot.ehee Tetiba ubah cita-cita nak jadi Pramugari plak. Mase tue pindah,rumah dekat je dengan lapangan terbang. hari-hari boleh tengak kapal terbang naik dan turun.Pasang la angan-angan nak jadi pramugari.Ahakss.Bagitaw abah, dia diam aje.Tandanye setuju. mase tue kecik lagi.tudung pun tak melekat lagi kat kepala.

Bila dah form 3.Amik PMR. Result pun cantik. Abah senyum kembang idum nya. Ubah lagi cita-cita. Nak jadi doktor pakar sakit puan plak. So,mase form 4,amik subject Biology.  Adess,susah rupanye biology nie.ahakss. menyesal amik! Bile abes SPM, result tak secantik rupa ku.ahakss. Abah pun tak de nak senyum sangat. Nak jadi doktor memang tak lepas la. Pegi uia amik engineering. Tak terfikir pun nak jadi engineer in the future.

Belajar kat sini bagai nak giler. Ermm,blaja kt mane2 pun sama kan? tak de orang blaja rileks-rileks sambil makan nasi goreng kan?Ahaksss. Lastly,i found out that.Bulan memang sangat suka business. $$$$$$.ahakss
so,pe nak buat.kene abeskan blaja dulu la.then,baru leh proceed pada minat yang terpendam tak berapa lama tue.eheee Apa saje perkara yang kita lakukan akan mendatangkan hasil jika kita lakukan dengan minat dan niat yang baik. betol tak?

Anda bagaimana?punya banyak cita-cita kah? kongsi sket.

"Justeru itu, janganlah terlalu berbangga bila memperoleh apa yang diimpikan. Jangan pula meraung sakan andainya apa yang dicita-citakan tidak dapat digapai. Segala-galanya adalah hak Pencipta seluruh alam ini."

21 comments:

najihah sahami said...

ehem..cita2 i nak jadi pengapit u..bole ke??haha

Bulan said...

@ mish
adess.pengapit i.ahakss
boley syg oit. tukang cuci pinggan mase kenduri kawin i pun boleh.ahakss

Pendekar Berkuda said...

bulan citer pasal ni..
buatan pendekar sedih wuu~!

eRza farEeha said...

i nk jd doktor dlu..tp kt sekolah pnh fail bio..ahaa..xsuke bio..kih3

~~su manje~~~ said...

em...su nak jadi pramugaru dulu tapi terjadi cleanerpulak..em...
so su terima ajer la.....
su still memburu cita-cita su gak...untill now..

misyamissyou said...

wah..pramugari gitu! hee

iszieylyanziy said...

hehe,,nk jadi pramugari upenye,,

Gayahspears said...

wah.. baru aku tahu ko nk jd pramugari...
aku nk jd akauntan.. Alhamdulilah.. tercapai..keh3

.: iEyLa :. said...

fuh..nk jd businesswoman plak ke??
xpela cmtu..kite tukar course suke sme suke la..hahaha

Bulan said...

@ pedekar
nape laks sedey?ehee

Bulan said...

@ erza

same la yunk.ehee

Bulan said...

@ sue manja

xpe sue.masih ade masa lg nk kejar cita2 tue.ehee

Bulan said...

@ missya

ahakss.malu i!

Bulan said...

@ is

aah.tp xckup ketinggian.ahakss

Bulan said...

@ gayah
ehee.tue la gayah.byk cite2 aku.
tp yg pasti nk jd isteriorg

Bulan said...

@eiyla

aah yunk.meh tukar course

Aliesya♥Amani said...

mcm biasa napak..hehehe

Bulan said...

@ aliesya

ehee.nmpk ktne?

caliph shuriken said...

bulan suka biz apa?

iniialahaku said...

hurm..cdeyla plak bla trkenang cita2 dlu..xpa2,aknku kecapi jua cita2ku itu wlaupon ianya smakin jauh dari jgkaun....cewah ayt

iniialahaku said...

hurm..cdeyla plak bla trkenang cita2 dlu..xpa2,aknku kecapi jua cita2ku itu wlaupon ianya smakin jauh dari jgkaun....cewah ayt

Popular Posts

I Love My Blog

Daisypath Anniversary tickers