Selamat Kembali Ke Sekolah!!

Salam Semua..

Macam biasa.Awal tahun sekolah pun dah bukak.Budak-budak yang cuti sekolah tue excited mau pegi sekolah.kan kan kan? Kalo Bulan dulu memang excited la.Maklum la semua baru.Baju sekolah baru,kasut baru,beg baru,dan peralatan sekolah baru. dari Form 1 sampai Form 5 duduk asrama sebab jauh dari rumah.Abah sengaja nak hantar anak dia sekolah jauh-jauh.Katanya boleh berdikari.huhuhu. berdikari la jugak.Tiap-tiap minggu balik.Ahakss.

Bulan kat sekolah dulu nakal. Duk asrama panjat pagar kuar asrama pegi lepak di Billion (Mall) dekat dengan sekolah.Jalan kaki ramai-ramai.Pas maghrib keluar nak dekat-dekat kul 11 baru balik. Banyak kali jugak buat macam tue.Tapi tak pernah kantoi.Sebab ade orang cover line.Ehee.Kat sekolah plak suke tido.memang dah adat budak hostel kan.Akan tido dalam kelas.eheee cikgu mengajar depan kita tido kat belakang.Pernah kene balik kapur ngan cikgu.ahakss padan muka!

Mase time Bulan dulu, kerje ragging merangging nie ade lagi. mula-mula masuk asrama tue, sesi orientasi memang teruk kene ragging.  disuruh minum air kopi pekat.memang pekat giler.Sampai 2 hari kencing bau kopi.ahakss Pastue kene cuci tandas. Kene jemur kat tengah panas. Banyak lagi la. Bile fikirkan balik memang seronok. Itu semua pengalaman. Bile Bulan dah jadi senior, tak terfikir pun nak ragging balik junior-junior nie. Ntah la, terfikir yang mase kene ragging dulu sangat la tersiksa. So, Bulan boleh faham la perasaan orang kene ragging nie.

Sekarang,dunia universiti plak.Semua tue dah tak ade. matlamat sekarang study study study untuk graduate. Orang kata kenangan di universiti paling best untuk dikenang. Tapi bagi Bulan semuanye sama. Semua tue terpulang pada kita.Bagaimana kita mencorak dan mewarnai kenangan itu.Betol tak? Alhamdulillah, kawan-kawan dari sekolah masih lagi berhubung.Tapi kebanyakan antara mereka sudah kawen dan bertunang.huhuhu segan jugak dengan mereka nie.Maklum la,Bulan sendiri belum ke arah itu lagi.Ahakss

Nantikan entri si comel nie. 

psstt~ selamat belajar kepada sahabat-sahabat yang memulakan sesi pengajian esok.eheee

14 comments:

laskar rainbow said...

selamat belajar ye cik bulan =)

~~su manje~~~ said...

Selamat kembali ke sekolah....sis bulan su lindu jugak kat sekolah ...ekekekekekekek.
tapi masa dah berlalu...kini tegok je bebudak lain masuk sekolah...
tinggal sejarah yang manis dan eeeee...best la alam sekolah nie..

sronok giler beb...

Bulan said...

@laskar rainbow

thanks laskar ;)

Bulan said...

@ su manje
aah sue.tol kan.windu nk skola smula.ehee

Mohd Firdaus said...

ayuh kembali ke sekolah..ayuh..
ayuh jemabli ke new era..ayuh..
semua sekolah..
semua new era..
hahaha

iszieylyanziy said...

jom g sekolah,setuju,,,kalau nk kenang,,zmn2 bile pon xeronok tok d kenang

Botak said...

bila dah masuk U., rase rindu zaman skolah plak.. T___T

najihah sahami said...

hahaha....wess...dulu masa darjah satu u nangis kan??ahahahahhaah

Gayahspears said...

naseb bek Gayah tak sekolah da..huhu
tapi seyes rindu la zaman sekolah... huhu.. arse nk g sekolah balik ja :(

Bulan said...

@ firdaus.
ehee tajuk lagu ke tue?

Bulan said...

@ is
jom p skola cikgu.
xmo homesick lg ye

Bulan said...

@ botak
tol2..ehee

Bulan said...

@ mish..
syhh..diam! jgn bgtaw org

Bulan said...

@ gayah

erkk.aku pn da tak skola da.ehee

Popular Posts

I Love My Blog

Daisypath Anniversary tickers