Macam nie ke kalau dah pemes??

Assalamualaikum

Entri suam suam di malam hari. Dikala tak de idea nak menaip. Keyboard nie ku ketok ketok aje.
Hahaha. Rasa panas tak dengan tajuk entri tue? Tak tuju kat sape sape pun. Blogger ke kawan sekatil sebilik  ke Umum.Sape maka cili dia terasa pedas.

Bulan ada la kenal beberapa orang sahabat nie. Mula mula blogging dulu masa tue tak kenal ramai orang. Tak ada pengalaman nak menulis. Even sekarang pun masih lagi menghasilkan kualiti entri yang tak seberapa. Tapi tak apa bak kata zaerr. "kayuh pelan pelan boss". Dia sifu Bulan. Banyak benda belajar dari dia. Tue gunanya kawan kan? Sekarang nie pun banyak membaca blog blog blogger lain. Nak cari pengalaman dan idea untuk menulis.

Ok, berbalik pada tajuk kat atas tue. masa Bulan mula mula berblog dulu ramai la kenal blogger blogger yang KINI dah femes. Masa dulu dorang nie tak femes lagi. Usia blog pun lebih kurang Bulan gak. Mereka femes sebab penghasilan entri yang berkualiti bagus,mudah difahami dan banyak input yang disampaikan. Alhamdulillah, femes gak kau kan. Tumpang gembira. sebab kawan da femes. dikenali ramai. Bulan? Tak hape la. Tak pemes pun tak hape. Bak kata blogger otai," Aku tak pemes,blog aku pemes". Tapi blog i tak pemes ok!

Tapi kadang kadang terkilan dengan orang pemes nie. Mereka ibarat lupa diri, lupa kawan. Bila dah femes nie. Dah tak ingat kawan seangkatan masa mula mula blogging dulu. Sebab dah ada kawan seFEMES kan? Owh,ok.Tak kisah. Mereka dengan bangga dan mendabik dada menghentam mereka-mereka yang lain. Bulan tak nak masuk campur. tapi kadang-kadang terfikir. kenapa manusia macam nie? Angkuh,bongkak, sombong. sebab mereka dah ada pemerhati.ramai orang kenal. Bila mereka bersuara semua akan setuju. Berjela-jela orang komen menyokong.

Tapi sampai bila?Bukan boleh bawak mati pun kefemesan itu. betol tak? topik ini agak sensitive.Tak nak ulas panjang-panjang kan ada yang datang menyerang. Maklum la,saya masih belajar.masih baru untuk menguarakan pendapat.

Kawan saya. Lisa. Da pemes dia.Tapi tak lupa diri dan kawan


psstt~ nikmat dunia hanya sementara,Allah swt boleh amik bile bile masa aja. Get ready and be prepared! Wallahua'lam

32 comments:

kamarukom said...

uhuk...btul sgt tu bulan..
tp bulan peymes..stiap malam org mencari..mlm2 ade je org skodeng..
siap jd bendera parti lg..
owh bulan~~ enggan melayan diriku lagi~~ pabilaaa~~~~ kau ada yg lain~~
adakah ini lalaalalala..
pnjg plak komen haku! haha

Dilla Nur said...

hmm...biase la tu...manusia mudah lupa...hehe...tp bulan baek kan? hehe...<<< ayat bodek...
x sombong pom ngn i walopon i bru lg...huhuk~ thanks dear.. (T_T)

eRza farEeha said...
This comment has been removed by the author.
eRza farEeha said...

adehh...yunk..baek u bunag nme lisa tu..dop pemes pong...
klu u ltk abg kamal ni sesuai kot..huhu

kamarukom said...

laa..balik2 3 orang ni jugak hahaha..lawak2..madu tiga neh haha

Bulan said...

@ kamarukom

madu tiga? isteri nye sape?kamal ke?ahakss

Dilla Nur said...

manyak la ko pnye madu kamal oii...haishhh...

Bulan said...

@ kamarukom

adess.politik la plak.dush dush.

Bulan said...

@ dilla

i syg kwn2 i.ahakss
i syg u gak.muahh!

Bulan said...

@ erza

abg kamal next turn k.. nie turn u bersama sailormoon pink

Bulan said...

@ dilla

ahakss..betol2.suke sgt la tue tgk cite madu tiga. mcm erza je

Dilla Nur said...

err....klo kamal yg jd isteri...euuwww...x sanggop den nak bayang...hahak

sayang u jgk muulaannn..huk3

kamarukom said...

hahahaha! ape kes plak sy isteri bersuami tiga~~ wa xsanggup nyahh~~~

Bulan said...

@ dilla

den pun xleh byg nie. isteriku berbadan kecik sikit dr malik noor.ahakss

Bulan said...

@ kamarukom

hahaha.taw xpe.da tue. ade hati lg nk beristeri 3?

Dilla Nur said...

muahaha...u buat i geli tengkuk arr bulan...

err..kamal? tulenkah?

Bulan said...

@dilla

bukan u je geli tengkuk.i nk menaip pn geli geleman taw.ahakss

kamal?tulen kot.xtaw la nyah~

kamarukom said...

hahahaha...dok trgelak bc komen2 korg nih..mcm harem...kakakakakakasiiimmmmmmmm..
i tulen tau nyah~ import dr siam

Bulan said...

@ kamarukom

import dr siam?ades tanah air no 2 i tuh. tang mne tue import?hattyai?pattani?ke golok je?

Dilla Nur said...

kalo import2 ni kompem x tulen...uishh...x sangka...ish3...geleng2 pale lutut

Bulan said...

@ dilla

aah.tul gak.lebih2 lg dr siam kan. xbape nk tulen sgt la tue.ehee

.: iEyLa :. said...

huhu..panas2..
yunk!!apsal letak pix lisa..tukar2..haha

Bulan said...

@ eiyla

nape yunk?xleh ke?ahakss

penyisir rambut said...

ermmm...
nak wt cmne...
doakan je mereka insaf...

mashi ade contest..
jom join...

http://penyisirrambut.blogspot.com/2011/02/contest-lompat-si-katak-lompat.html

eRza farEeha said...

i gelak gulim2 ni tgk komen!!!ahaks..nk nom 3..haha

ardinihumaira said...

uiskkk sapo hok lupa diri tuh hehe...


p/s: kakmi masuk sokmo kalo ado update sni.. jarang komen jah hehe.. sies dop nipu :)

Cik Miera said...

hmm betul la yunk..bila femes atau follower beribu riban mula la lupa diri kan..huhu

☆aDihAys☆ said...

ramai org comment blog bulan..
kire femes jgk la tu..

Pendekar Berkuda said...

hoh? sape dia?? cecite cicite??

Pendekar ek?

psst : pendekar duduk sorang2 pon orang pangggil pemes ke?

mana cedok idea tu? kalau betul lah..? hehe...

mrs.sabri said...

huhu..akak setuju sangat dengan entry bulan ni..ingatkan akak sorang je yg alami benda ni..tp rupanya bulan pun sama..biarlah..semoga mereka bahagia dengan cara mereka..kita tengok je la sampai bila mereka2 itu mampu bertahan..

Lucu said...

Taw pun, bila kita dh lama, kita pun sndri lupa diri..pernah tak kita sedar, kita ibarat menghalang blogger baru untuk berjaya seperti yang lain.. Ok, Lucu atau ex LM bkn cari gaduh, tp Lucu pun nk ckp, knpa perlu bergaduh sesama blogger kerana isu yg kecil? Sprti isu ter sama nama, knpa harus di hentam Lucu? sbb usia blog Lucu tu baru 3 bulan? pda sejauh lama kah dinilai blog itu? atau pada penulisan? Kalau Ben Ashaari membuka satu lgi blog baru, adakah berani kita menghentam Ben kerana usia blog yg tak smpai sebulan? Dan adakah menggunakan nama yg dh dipakai "BEN" akan menampakkan sengaja mahu menggunak pengaruh? Bulan, komen ini Lucu tujukan kpda semua, dan Lucu juga mencari identiti yg baru untuk blog Lucu Menarik. yd tersama dgn Lydia ari tu, sbb Lucu dh lama tak blog walking, dn tak tahu pula lydia dh tukar ke LM. Lucu xnk mengehentam sapa2..sbb lucu cma arapkan keamanan dlm dunia blog. Igt x lgi isu blur dan sembang kosong dikecam dahulu? isu auto bw, knpa harus kita brgaduh sesama sndri? Knpa kita tak bersatu di bawah satu nama blogger Malaysia. Mengharapkan Indonesia menjatuhkan kita seperti dahulu? Digodamnya sana sini.. Harap bulan faham. Tp perlu tak Lucu dedahkan semua itu? Lucu hanya nk org kenal Lucu dan Menarik kerana identiti Lucu dan menarik yg dibawa ke dalam blog itu..

Lucu said...

Dan satu lg (^__^) Hihi, sori menyibuk lagi..harap dpt bulan join contest lucu..

Popular Posts

I Love My Blog

Daisypath Anniversary tickers