Demi sesuap cendol::kisah jagung rebus merajuk dengan abah

Assalamualaikum....

Tajuk entri macam tajuk menagih simpati kan? Yela yela. Tadi bangun tido pagi tibe tibe teringin nak makan cendol. So,menagih simpati dekat rumate. Ajak dia pegi makan cendol.Huhuhu. Maklum la duk jauh dari family,kalo mengidam pape kene la mintak dengan rumate. Sebab dia ada kereta. Boleh la bawak Bulan pegi makan cendol.Eheee. Dulu ade pakwe boleh la nak menagih simpati kat dia. "Sayam,i nak makan cendol la.Jom kite pegi makan."." Darling,i nak makan chicken chop kat kedai blablabla.Jomlajomla.". Nah! tuedia.Terserlah kegedikkan ku.Ahakss. Sila muntah cepatcepat!



Itu dulu punya cerita sikalang ini dah tak boleh nak gediks gediks lagi dah. Kene control perangai kempunan nie. Adess. Pernah sekali Bulan teringin nak makan jagung rebus. Suruh abah pegi beli. Tapi dia malas keluar rumah malam tue. Bukan jauh pun pasar malam tue. Naik moto je pegi. Kalo Bulan reti naik moto Bulan dah pegi dah.Merempit siapsiap kau!tengok la nati.Hahahaha Disebabkan Abah tak nak belikan jagung rebus malam tue. Bulan merajuk dengan Abah. Lama gak tak cakap dengan Abah. Ade lagi dalam 3 hari. Huhuhu

Adess,sumpah memang tak leh nak buang perangai mengidam nie. Sampai satu tahap tue boleh nangisnangis kalo tak dapat ape yang Bulan nak makan.Huhuhu. Nie tak mengandung lagi. Kalo dah mengandung tak tahu la. Nasib la sape jadi husben i.Ahaksss

psstt~ korang mcm mane. ade tak perangai pelik macam nie?sure ade kan?ahakss

23 comments:

.: iEyLa :. said...

huhu..apsal xmintak ngn i je td??i thu kedai yg cendol pulut bestt..ahaks..

perangai pelik??
i klu skali nak org xbg..lps tu jgn tnye i dah..sbb i xkn nak even dlm hati memng nak pon..huhu

cOnfuSeME said...

untung ade abah lagi..:)

*dulu abah selalu beli kuih pau dtg melawat kt asrama sb confuse suka mkn...T_T

Bulan said...

@ ieyla

ala u duk study.namo ggu la.nati x pepasal kne lempang kt u.ahakss

adess.cmtue ek?xleh nk ckp pe la tue.ahakss

Bulan said...

@ confuse

xpe yg.yg pegi biar pegi.mesti u ank kesygan dia kan?

eRza farEeha said...

wahh..rindu kt abh i ttbe...hee

caliph shuriken said...

waa.. dh siap bgtau awal2 tuu.. klau pregnant nti msti request yg pelik2 kn, hukk...

latest en3: yondaime & rokudaime

kakchik@ella said...

alahai bulan .. dan dan tu kc teringin. dh detik 12 mlm ni. sok tghari la jwb nya. hihi ..

putERi-kAtEk said...

sedapnyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee cendol!!!!!!!!!!!

zalin said...

mnje bulan ni ea?

ejulz said...

meh ejulz buatkan cendol.. huHu :P

Bulan said...

@ erza

jom balik umah.eheee

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

kak bulan. missing u... apa khabar??

Bulan said...

@ caliph

ahakss..aah,bgtaw awl2 nie.huhuhu

Bulan said...

@ kak chik

eheee.esk je la mkn.nati banje bulan skali k.ehee

Bulan said...

@ puteri katek

meh2 makan!eheee

Bulan said...

@ zalin

xde la manje sgt pn.ngan abah je cmtue.ngan org lain tak pun.eheee

Bulan said...

@ ejulz

wahwahwah! buat pat.Bulan nk mkn nie.ahakss

Bulan said...

@ fifiey

miss u too sayam!akak baik je syg.fifi cmne?sihat?

little cart00n said...

alamak..sedapnya tgk cendol tu!
nk sikit boleh? :p

cik ayin said...

jagung rebus yaww...sedap..mak selalu buat :P

Naddia said...

kalo da ngandong sok kene ikat dri sndri kat dalam hutan la...kawal..hehe

darkbatman said...

awk same ngn gf aie.. duk ske nk mkn cendol. hari2 duk kempunan.. xphm btl ngn pompuan. kehkehkeh

najihah sahami said...

aih..teruknya u!!

Popular Posts

I Love My Blog

Daisypath Anniversary tickers