Membebel yang saya tak suka. Anda suka???

Assalamualaikum...

Nak membebel boleh?Tak boleh? Eh suka hati i la nak buat apa dengan blog sendiri. Nak posing gedik gedik ke. Kamu peduli apa. Rasa nak muntah. P main jauh jauh.Hahahaha.

Korang selalu blogwalking kan? Blog macam mana yang korang suka?Meh Bulan cite jenis jenis blog yang Bulan suka masuk:

1. Senang loading. Maklum la tenet kat UIA nie sengal. Nak bukak page pun punya la berejam. Kena laks blog yang loading lambat berat. Alamatnya tak sempat abes loading i dah pangkah..[X] keceng!!! Sebab Bulan nie bukan jenis penyabar sangat. Eheee amboi mentang kentang la blog i cepat loading kan?ahakss

2. Tak banyak gambo. Nie yang penting taw kawan kawan. Kalo nak letak gambo sekali pun 1 gambo udah ler kat sidebar tue. Nie tak, berderek derek gambonye kat sidebar. Leh tertukar ngan iklan nuffnang. Nak p klik iklan nuff p terklik gambo tuan blog plak.adess Nak senang,ikut style Bulan. Tiap entri ade gambo tuan blog. Tajuk entri "Perlawanan bola sepak antara Negeri Sembilan dan Kelantan"..Hah! letok je gambo mung kat entri tue. Bajet syok sendiri kan?ahakss

3.Tak banyak widget. Nie pun penting!*perhatikan pada tanda seru itu.* Hahahaha. Tak payah la letak hamster,kura kuri or ikan kaloi tue. Adess. Cumil je korang nie ek. letok benda penting je. Contohnya: BlogArchive,Bloglist,Shoutmix,Follower dan tak ketinggalan iklan  ya kawan kawan. 

4. Kalau boleh elakkan letak mp3 kat blog.Adess. Honestly, Bulan tak suka sangat masuk blog yang ade lagu. Ntah la. Sebab telinga nie dah sedia dengar lagu kat lappy time blogwalking. Bile bercampur banyak banyak lagu dalam 1 masa jadi fenim den. Meletakkan Lagu jugak melambatkan process loading ye kawan kawan.

5. Blog yang bajet cun. Masuk blog dia ade pakguard duk jaga. nak masuk tue siap tanye. "anda sudah makan?"..."Jemput masuk".."lepas baca entri sila la komen"..."Jangan lupa follow saya ye"...Penat weh nak pangkah. Macam panjat gunung laks masuk blog mcm nie. Yang tak leh belah,masa nak pangkah browser tue,ade lagi pakguard cakap."sila datang lagi ye"...T_T

6. Nie time nak komen. Kalo boleh buat tempat komen tue pop up ok. Sebab tak semua orang tenet laju macam roket. kalo komen tue pop-up kan senang. Nie tak blog dah berat lambat loading,nak kene tunggu lagi page loading untuk komen.Huhuhu.

7. Bulan tak suka blog yang mengkritik orang tanpa memandang diri sendiri dulu. Apa apa pun tengok diri sendiri dulu. sebelum nak menegur orang tue tengok keluarga kamu adik adik kamu, sepupu sepapat kamu or makwe/pakwe kamu dulu. Kalo dorang sendiri pakai pun seksi buat kerja tak berfaedah tak senonoh,dedah sana sini.Nasihati lah mereka dulu perbetulkan mereka dulu sebelum nak menegur orang lain yang tak ada kaitan dengan kamu. Saya tahu kita seagama perlu saling tegur menegur.Tapi perbaiki diri dan keluarga dulu. itu adalah lebih baik bukan?

Perghh! panjang nye entri nie. Entri nie Bulan tak tuju kat sapa sapa ok. Hanya suka suki di waktu petang. andai terasa maaf dari hujung rambut ke hujung kaki.Eheee

Saya dan rumate saya. ShFarah

psstt~ weekend nie nak buat apa ek?

18 comments:

cOnfuSeME said...

jom dating...ngeh2...:P

najihah sahami said...

haha..kan main mek ni bebel eh...nak air kosong..mesti u penat kan..sian papa..hahaha

putERi-kAtEk said...

tips yang bagus!! suka suka!!

akU GaDis said...

tu diaaaa... kemain ag membebel,, ahaks,,

tips yg bagus ^^ like =)

cik ayin said...

tak suka widget love2,daun jatuh bagai kat sidebar tu..1 lagi yang sebok duk letak widget follow me,ape jadah tu..huh..geram..

Red said...

red punya blog ringan kan.? XD

adan said...

blog saya banyak gambar... hehehe ^_^

Alin Marlini said...

Bulan..kalau guna broadband lagi menci tau...bukan kt nak bukak..nak komen punyalah lamer nak loading...hehehe

caliph shuriken said...

nsib baik wt syarat #6 ^^

latest en3: ~ kreatif & stylo ~

RuSh D said...

nice tips..

paling x suka pakguard..byk btol songeh..nk masuk n kuar pn kena tahan..

Jank said...

tumpang lalu bulan, amboi btul2 membebel nmpk haha, xpela tips jugak tu dr bulan

eRza farEeha said...

terlmbt komen!!
adehhh..nice!!..hopefully sume bc..heee

missSenget said...

boleh tahan jugak makcik ni membebel..

nasib baik hnya bebel tulisan...

kekeke...

nadzirah aqilah said...

hamekk!! tu dia... hehehe...

tapi betol la.. i pun memang sentap lau ada blog yang buat macam tu... kin malas nak bw.. hehehe..

err.. lau i letak gambar banyak2 kat entry xpe kan? hahaha

Imran nyambek said...

blog gua laju tak loading? hihi

FariehanIbrahim [LBC] said...

agk2 belog comel msukslh satu kategori tak?? adehhh! ;pp

zalizalu said...

hai shfarah,, :)

sarah mohamad said...

lawak lah bulan ni. yang tak boleh tahan tuu part no 5. ada pakguard lagi. hihi

Popular Posts

I Love My Blog

Daisypath Anniversary tickers