Saya sangat down down down to the earth.

Assalamualaikum

Pe habaq sume?Eheee bajet macam lama tak tulis entri kan?Ahakss. "Gelak gelak je kerje ko Bulan. Bukan ke kat tajuk tue ko tulis ko down?" Just pretend to be happy and keep laughing. Hahahaha. Tapi dalam hati Tuhan saja yang tahu. Ya Allah, Kau tenangkan hati ku dan hilang segala amarah di hati aku.


"Kenapa down down nie cik Bulan oit?"  Ntah la,perasaan sekarang nie bercampur baur. Sedih terkilan nak marah pun ada. Sampai satu tahap malas nak bercakap dengan sape sape. Perasan sekarang nie sama dengan peristiwa terlajak bus masa nak datang uia dulu. memang takut gila sebab masa tue malam dan Bulan seorang je kat situ. Ada la dalam 3 orang Hindu.badan besar muka bengis bawak topi keledar. Dalam hati nie tak putus-putus doa.Semoga selamat dan andai ditakdir ajal kat situ pun nak mati dalam keadaan yang sempurna. Masa tue,semua kawan Bulan call,mintak tolong tapi seorang pun yang tak dapat nak datang tolong ambilkan.Masing masing ada alasan tersendiri.Tapi tak ada sape yang nak disalahkan pun. Mungkin salah sendiri silap memilih kawan dan teman. Mungkin jugak silap diri sendiri.Orang kata kawan masa senang masa nak enjoy nak mengarut  tue ramai. Tapi kalau kawan masa kita susah sangat perlukan pertolongan tue jarang sekali ada. Kalau ada pun tersangat la "miracle"


Kawan Bulan pernah cakap "Jangan taruh harapan tinggi sangat pada seseorang yang kamu sayang,sebab belum tentu dia sayangkan kita.". Dan "Jangan harap apa-apa pertolongan dari kawan,sebab belum tentu kawan tue akan tolong kita walaupun kita pernah tolong dia". Boleh pakai ke kata-kata nie? Ntah la terpulang. Masing ada pendirian tersendiri kan.

psstt~ tadi pergi tengok "Hikayat Merong Mahawangsa". Esok la review sal cerita tue ek.

psstt~ Mood malam nie: tak nak bercakap dan berbual dengan sapa sapa pun.

10 comments:

.: iEyLa :. said...

ngan i pon xnak???
ok..esok ckp ngn i ek.. :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

mujur bulan selamat...tp mmg tekilan bila kawan yg kita harap x membantu...

najihah sahami said...

yunk..kenapa ni...
tumpang sedih2 kat sini boleh?

Mohd Firdaus said...

up and down..hehehe

eRza farEeha said...

tc yunk..!
pape pon ad hikmahnye ye...

waaa...wa sgt jeles sama lu maa..g tgk wyg!

caliph shuriken said...

biasa laa kwn kita mmg ramai.. tapi btul2 kwn kita bole dibilang dgn jari ^^

latest en3: ~ skala 8.9 ~

.:: yUki a.k.a f@Ra ::. said...

jgn down sgt yer..

cOnfuSeME said...

uitt...xyah down2 psl org cmni...cari kwn lain k...:)

misyamissyou said...

uh..sis, cheer up! marah boleh..tp jgn sedih..heee

sarah mohamad said...

dont be upset dear. chaiyok chaiyok bulan ! hihi

Popular Posts

I Love My Blog

Daisypath Anniversary tickers