Review Hikayat Merong Mahawangsa

Assalamualaikum.

Huaa.Demam hari nie. Sebab semalam main hujan kat taman KLCC. Padan muka! Sapa suh p tergediks gediks kat sane kan. Balik bilik tue memang sawan habis la. Kepala panas plus dengan pening kepala sebab makan lambat. Tengok wayang dulu baru makan. Huhuhu. Masa tengah mandi tue hidung berdarah. Ermm,patut la kepala nie panas semacam. Kalo letak cerek air kat atas kepala air tue dah mendidih kot. *nampak sangat tipu kan?* Ahakss. Telan ubat terus tido.

Semalam pergi KLCC dengan Ieyla dan Confuse. Confuse yang kebosanan di rumah msg i ajak kuar tengok wayang kat KLCC. So, i yang buat buat kebosanan pun setuju untuk keluar juga.Hahaha Kami decide nak tengok cerita "Hikayat Merong Mahawangsa".

Meh nak review sikit pasal movie nie. Tapi korang jangan take it serious sangat ok. Just my personal review je. Tak pernah lagi review movie nie.Muihihi.


+ keseluruhan cerita nie memang best dan menarik.

+bahasanya mudah difahami. Dialog dalam dwi bahasa English dan Malay.Bahasa mandarin pun ada. Eheee

+Berkisarkan tentang politik dan kuasa. Perkahwinan antara Putera Rome dan Puteri Maharaja China. Demi menuntut ilmu dan menguasai selok belok teknik peperangan Negara terbit matahari.

+Ditengah perjalanan Putera Rome pergi menemui Puteri China nie,Terjumpa lah beliau dengan Merong Mahawangsa nie. Maka,bermula la cerita yang sebenarnya. Korang pegi tgk sendiri k.Malas den nak cite kat sini. Tak reti wes nak ulas panjang2. Lagipun tak surprise la kan pada nak pergi tengok tue.Eheee. Memang tak rugi. Serious nie!

+Babak pertarungan dia best.  Darah bersembur sana sini. Gerun ai!Eheee.Tapi nampak terabur sikit. Tapi ok la untuk permulaan kan. Syabas buat Yusri KRU pengarah filem nie.

+Sekian dulu.Muihihi

12 comments:

Adyshariz said...

bestnya..mmg nk tgok citer ni..tapi x de masa la

Cik Miera said...

ala...cian u demam..
cam nk tgk gak je..hiii

cik ayin said...

kak bulan..jangan lupa makan ubat ye :)

RuSh D said...

mcm best jer...kena tgk nie..huhu..
semoga cepat sembuh bulan;)

najihah sahami said...

you..meh banje i meh..hak2..

Warna Warni Kehidupan said...

bila la dapat pi tengok cite ni

caliph shuriken said...

dasat ar movie ni.. mulaan tgk smpai demam, hukk...

latest en3: ~ impak tsunami ~

Cik Yana said...

Nak tengok! Nak tengok!

Haezzah said...

mcm best, mesti tengok nih.

eRza farEeha said...

wahh..nk tgk gk!!

cOnfuSeME said...

haha...npe xcite part u nangis..haha

sarah mohamad said...

semalam nak pergi tengok tapi semua cinema dah full. uhhuuu . maybe me sorang ke jot yg tak tengok lagi.

Popular Posts

I Love My Blog

Daisypath Anniversary tickers