Keras di luar cair di dalam:: Apakah itu?

Assalamualaikum...

Lama tak update. Entri "Flaming Steamboat" tue dah bape hari kat situ kan?Korang pun dah kenyang tengok kan?Hakss.

Nak kongsi pendapat sikit nie. Hanya pendapat je ye. Bukan nak perli atau pape.

Perempuan 1: tudung labuh,berjubah kadang kadang baju kurung. senyum je. cakap pun lembut.pelanggan tetap kafe sini. kadang Bulan terlupa nak buat air yang dia order. Sebab kalo ramai customer memang Bulan akan jadi kalut.Eheee 15 minit lambat pun tak pernah nak marah atau masam muka.Bulan tengok pun sejuk hati. bertuah sapa dapat dia. Bertuah mak bapak dia.

Perempuan 2: sama pemakaian dengan perempuan 1. Tapi muka selalu masam. Tak pernah senyum. Pernah sekali dia order nasi goreng tapi tak sampai kat dia sebab time kami panggil dia tak ada. maybe orang lain dah ambil dia punye order. Sejam lepas tue,dia datang komplen cakap order dia tak sampai. Siap cakap Bulan lembab lagi.Wa panas hati gak.Tapi sabar je. Dengan nada lembut,Bulan pun cakap "Sis,tadi kitorang dah panggil order sis.tapi sis tak datang ambil pun.Salah kami ke?Dia pun jawab. "Dah yang tue order sy macam mane boleh tak ada. tak kan tue pun awak tak leh nak fikir". Cett! Geram tol aku."Tapi kami da buat tadi,pape pun kami mintak maaf ye". Mengalah aje dengan orang macam nie.

So,sikap dan kelakuan seseorang tak bergantung pada cara dia berpakaian kan? Bulan tak setuju 100% orang cakap kadang kadang yang tak pakai tudung lebih baik dari yang pakai tudung. Yang tak pakai tudung tetap berdosa kerana dedahkan aurat.Walaupun solat cukup 5 waktu.

Bulan pun tak setuju 100% orang cakap yang seksi tak pakai tudung nie jahat. Kadang kadang hati mereka nie mulia. pertuturan sopan. Mungkin belum terbuka hati mereka nak tutup aurat mereka kan? Doa doakan la ye

psstt~ panadol soluble nie tak best! Mood 'running nose'.Benci tol!

9 comments:

caliph shuriken said...

mmg susah nk dpt perempuan 1 tu ^^

latest en3: 365 hari pertama

mrsbifa said...

kita cb berusaha utk jadi wanita yg no1 tu :))

sarah mohamad said...

saya bersetuju dgn bulan. tak semestinya dia tak bertudung bermakna dia jahat. semuanya bergantung kpd diri sendiri bukan dari cara berpakaian.

Fathiah Hamim said...

hohoho. no comment. tapi, memang tak patut la dia nak marah2. tak ksah la pakai apa pun.

apik pehe said...

betol bulan..kiter takleh tengok luaran jer

eRza farEeha said...

mek..mung keje kt ne??hihi

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

pangggggggg jek org cam tu bulan..mulut tak seiring dgm sopan nya pemakainan dia..huhu.

moga cpt sht ye dik

chemay said...

sebab tuh tak boleh judge a book by its cover kannn.
:P

Aimi dan Pakcik Hashim said...

aku setuju dua statement ko tu
dr cara ko cakap... ko nilai dr semua arah... bagus2

Popular Posts

I Love My Blog

Daisypath Anniversary tickers