Apam PolkaDot:: Tak Sampai Hati nak Makan

Assalamualaikum...

Hari rajin pulak aku nak menghapdate =p Kecemburuan menular di lubuk dada melihat Mish menghapdate blog hari hari. Muihihi

Meh aku nak tunjuk kat korang satu benda nie. Ia merupakan sejenis makanan Sekali pandang macam kulit dinosaur  Tapi warna warni. Kalau korang tengok pun kompem 101% hati korang berbunga-bunga terlonjak kegembiraan. Menatang pe nih comel sangat nak makan pun tak sampai hati.Hikhikhik

Warna warni macam pelangi kan.

Nah amik kau! Besau gedabak aku tempel =p

Buat gift pun cantik.Atau nak letak untuk hantaran.

Ni la orang panggil APAM POLKADOT.Kalo korang kempunan nak makan boleh la order. Tapi bukan dengan aku la.Hahaha. Ramai je orang jual sekarang nie korang google je. Ramai orang buat online bisnes apam polkadot nie. 

Aku tak pernah rasa lagi.Nak tempah hari tue tapi postage pulak mahal melampau lampau. Baik aku buat sendiri. Tengok resepi bukan susah sangat pun. Hanya memerlukan ketekunan dan kegigihan. Cewaahhh!

Aku bagitahu mama nak buat apam polkadot raya nie. Dia jawab."mimpi je la". Haiya~

psstt~ Hari nie nasib malang betol. Pagi tadi jatuh tersadung dalam bilik air. Adess. Hati pun tersadung gak hari nie. Sakit sakit. Pembaziran air mata betol la. 

25 comments:

CikHaniBhulat said...

comel sgt..nk resepi...boley trry...tp cm syg jew nk mkn

emieysandra said...

mcm nk buat gak..hrp2 la raya nti emiey mkin rajin utk sdiakan juadah raya ;)

Bulan said...

@cik hani bulat

sayam,nati i post entry sal resepi apam polkadot yea.mesti u ngigau2 nie :)

Bulan said...

@ emieysandra

buat la sayam.kalo rajin leh wat business.eheee

Anishaway said...

Anish nak makan APAM POLKADOT yang air tangan cik bulan buat punye. hehe

aiyo, jatuh dalam toilet ke.. next time be careful cik bulan ! toilet tu licinnn, bahayaaa. ;)

sarah mohamad said...

cooomel bulan. sayang pulak rasanya nak makan kan :D

Bulan said...

@anishaway

nati sis buat kat anish ek.xtaw sedap ke x.wajib telan la.hekhekhek

biase la bangun tido mamai..

Bulan said...

@ sarahh

thanks sarah ckp Bulan comell.hikhik

aah kan.geram pn ade =p

Cik Miera said...

aha.. leh berbisnes ni.. hihi.. nk resepi.. u ada??

nur aisya humaira said...

comey plak tgk,klu aisya buat hiasan je,nak makn syg...hehe

mak aihh, keciannye jatuh blk air...tak pape ke??biase bahaya jugak klu jath dlm blk air ni...

Izan Ishak said...

apam ni mmg comel sangat. rasa nak buat juga tp entah bilalah bulan.

Arshieda Nabila said...

ala....tersadng pun menitis air mate k???;-))cumil j....

apam 2 memg comel...lau wat n bg kat org memg rase cam comelsss!!hehe

rara pinkmafia said...

ya ampun.mmg tak smpai hati nk makan pun kalau cm ni =)

Anonymous said...

cute seyh!!hehee

Anonymous said...

cute seyh!!hehee

Anonymous said...

cute seyh!!hehee

nazirulhazwan~ said...

a ee lah, last2 jadi tahi gak lan:P

aTy _faRed~ said...

giler cute apam ni..!!!! kalau saye dah abes saye telan semua sebab geram sangat..hahaha

najihah sahami said...

haha...cumilll giless..mmg sayang nk makan. tp kalau u beli pastu sayang nk makan. u sedekah kat i je eh..hehe

Gayahspears said...

comel sgt >_<

xsampai hati nak makan..huhu

SRenungan said...

waa..nampak macam sedap je..hehehe
:)

kinn said...

sangat chantek la! tapi sedap ke x? hihi :)

entry baru -> ini cerita semalam

kakchik@ella said...

OMG ... Cantek dan cedapnyaaaaa. ce buat bulan. pastu bagi kat kc. hihihi

pikah yang baik said...

cute nyaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...geram..ingat tuan punya blog jual.baru nak tanya..buat doorgift kawen pon ok kn

-hee..sori dtg tetiba.. :)..singgah tgk blog nie

fin said...

halooo...
emm cm lwa n sdap jer?
btw nk oder cmne erkk...?

Popular Posts

I Love My Blog

Daisypath Anniversary tickers