Jenis jenis pengomen blog::Bukan peromen OK!

Assalamualaikum...

Eheheheheh....Lama aku tak update kan? Petang tadi baru lepas midterm EAP (English For Acedamic Purpose). Ala ala SPM dulu.Tapi aku rase senang lagi yang nie sebab sekarang nie aku dah pandai english. Tettt! Ada nada RIAK disitu.

"Itu penting nye english edukesyen"...Tett! Iklan jap~

Meh aku nak kongsi pendapat dan kajian aku pasal jenis peromen pengomen-pengomen blog. Yang dapat aku kenal pasti ade 5 jenis semua nye. Lets cekedaut!

1. Pengomen penuh - pengomen yang jenis nie memang aku salute la. Dia komen setiap inci entry kita. Maksudnya tiap ape yang kita tulis dia akan bagi ulasan dan komen sama ada setuju ke tak. Baik buruk entry yang kita hasilkan.Jenis pengomen nie biasanya dia akan komen di belog peberetnya atau belog yang dia tertarik dengan tajuk entry tue. Ada paham?! Muihihihi

2. Pengomen 'summary' - mentang kentang la tadi exam keluar summary,ko masukkan gak dalam entry nie ye Bulan?! Okie dokie. Jenis pengomen nie plak dia baca entry kite sepantas kilat.Zapzipzup! Dan dia pun tulis komen."aah..kite pun tak suke orang cmtue..anoyink nye~". Auwww. =p

3. Pengomen kaki - Kaki pun ade gak?Hukhukhuk. Ciri-ciri nye,pengomen jenis nie hanya baca nota kaki entry dan akan komen apa yang korang tulis pada nota kaki tersebut. Hahahahaha. Ada sapa yang terkene? kadang kadang entry cerita pasal lain dan nota kaki tulis lain. Korang leh beza kan. memang kompem kompem dia tak baca entry korang kan?

4. Pengomen Gambo - yang nie lagi la. Tengok gambo terus komen tentang gambo. Dah tak baca dah entry penuh. Haiyooo~ kalo letak gambo gajah. "Wah..cumil nye gajah nie.rase nak cubitcubit je." =p

5.Pengomen haprak - agak kasar bunyinye disitu.Huhuhu. Entry tulis lain dia pegi komen pasal bende lain. Contoh nya: Tinggal link belog dia. "Saya singgah sini...singgah saya kembali ye.. http://malaunanakmalaon.blogspot.com". Boleh nak buat macam tue. Atleast, komen la sedikit pasal entry tuan belog tue dan sertakan lah link tue. Penat dia duk mengarang sampai tertunggang tungging. Kesian kat tuan belog, dia nak tengok feedback dari readers nya. Betol tak?

Ada lagi jenis pengomen nie. "Saya komen dalam hati." =.= Boleh pulak gitu ek.

Apa apa pun hargai la pengomen kita tol tak? Tanpa mereka siapalah belog kita.Muihihi.

psstt~ Petang tadi baru dapat gaji.Eheee

17 comments:

Lieyda said...

so cik bulan jenis yang mne? hehe

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

akak jenis jarang letak nota kaki..hahaha...tp klu entri tu pendek dan padat mmg akak akan komen tentang keseluruhan cerita

najihah sahami said...

fuyooo..terbaik ah bulan. kalau pengomen lari topik tu masuk dalam haprak tak u??hahahaaa...

i nak jadi yg u salute tu..:P

sarah mohamad said...

saya pula bergantung pada mood. kalau mood baik mmg akan panjang lebar lah :)

nazirulhazwan~ said...

den masok yang mano tu?tp entry emo den mmg malas nak komen.hahaha

nazirulhazwan~ said...

entry ang kene copy tau

kerangRebus said...

LIKE! haha~memang wujud pon pengomen2 gitu.....tu la, ape2pun jenis pengomen, siapalah blogger tanpa pengomen ;p

sy suke komen bile ade rasa nk komen *golongn mane tu ye :D

iszieylyanziy said...

i komen dalam hati je lah,,haha,,malas nak taip,,boley je kan?hahah :P

A retarded kitty said...

aku tak tau nak komen apa
kekeke

CikNyz said...

nak copy paste jugak la..hihihi...kena minta izin tuan punye blog dulu ni..

rara pinkmafia said...

hehehehehe menarik tajuk entry ni.rara suke lah.but kdg2 setengah org,dye mmg suke baca,but mls nk komen.tu yg bg summary je tu.mcm rara gak.kalau nk tau org bc ke tak.tgk UV kite.

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

pengomen haprak tu je xbese buat =P

cik ayin said...

urmmm..yang mana ye..huuu

ADfeez said...

hahaha.. aD nie jenis pengomen yg mana ek? ;P

clonejack_0055 said...

keh keh keh... aku jenis yg kedua n ke bawah kot... haprak tu bukan... hohopapepun aku suker kat blog ni... leh xplain kat owg... so kate len leh menyindir secar halusan... :p

caliph shuriken said...

best jgak msuk kategori komen dlm hati, hukk...

Anishaway said...

Anish rase Anish "Pengomen 'summary'" kut.
puncanye, malas bbaco ! ;))
Malas membaca membuatkan result Sejarah SPM dulu tak cemerlang
huhu

Popular Posts

I Love My Blog

Daisypath Anniversary tickers