Giveaway: Saya suka shopping online

Assalamualaikum...

Klik banner untuk menangi tiket ke blogshop Butikpinkku =p

Selalu duk usha usha blog dan facebook BUTIKPINKKU nie. Dia punya shawl,pashmina and inner nie cun dan cantik macam tuan tanah FARA. Kali nie Fara buat giveaway lagi khas untuk blogger :)

Tuan Tanah BUTIKPINKKU

Meh aku nak kongsi tips untuk ber'online' shopping. Ramai yang kat luar nie masih ragu-ragu dengan onlineshop. Aku sendiri pun ade onlineshop sendiri ----> PRETTY LENS STORE. Amat susah nak yakin kan customer nie. Ade yang ragu ragu nak membeli belah melalui online. Sampai ade customer aku tue. Baru je bank in duit hari nie. Esok dah tanya mane contact lens dia. Adesss. Tenat tenat. Hari-hari call and message tanya pasal lens. Tapi bila dah dapat lens berterima kasih pun tidak. Huhuhu Tak hape la. Customer always right kan?

Meh nengok tips-tips ber'online' shopping:
1. Tengok testimonial dari previous customers. apa dorang komen pasal blogshop tersebut. Selalu la tengok update blogshop tersebut.

2. Boleh buat perbandingan harga dengan blogshop lain.

3. Jangan terpedaya dengan harga murah. Kadang-kadang harga murah tapi quality tak setanding dengan barang yang dipamerkan dalam gambar.

4. Tanya kawan kawan yang selalu ber'shopping' secara online nie. Blogshop yang mana boleh dipercayai dan servis nye tip top :)

5. Lepas buat pembayaran pada seller tue. Keesokkan hari nya minta tracking no pada seller tue  sebagai bukti yang dia dah pos item korang.

6.Paling penting sebelum nak order tue. Baca dulu 'TERM AND CONDITION'.

7. Kalo boleh minta no phone seller tue untuk berurusan.Tapi korang jangan lah 24jam duk contact dia. Kecian seller tue. Nak berak pun tak boleh.Hekhekhek

8. Dah dapat barang tue ucapkan lah 'TERIMA KASIH' kepada seller tue :)

Ermm.Rasa nye nie saja tips tips yang aku dapat kongsi. Kalo ade yang nak tambah lagi sila kan lah yea :) Nie semua dari pengalaman aku sebagai customer dan juga seller onlineshop :)

Sekarang meh jenguk sponsor sponsor untuk Giveaway Butikpinkku pulak :) Banyak woooo~~~

Shawls & Inners by butikpinkku
Kaen Pasang by Butik MyRania
Baby apparel & Cosmetics by LovelyOne Shop
Tudung Denim by Mazniza Othman's Shop
Lens dan Handbag by Bifa's Collection
Lovely Clutch by Islamio Paradise
MAC Cosmetics by Styleholic Chick
Pin Comel by Kitty Shawl
Accessories by Midfashion Shop
Accessories by NURWIYAH COLLECTION

Manyak kan? Korang ape tunggu lagi. Meh la join. Tengok hadiah kat SINI

Aku nak tag 3 orang kawan kawan seangkatan :

1. Mish
2. Sarah
3. Rara

Tak menang pun tak hape setakat dapat nombor 1 pun jadi lah.=p kompem aku kene tampor kat fara nie.ahakss Jangan marah ek tuan tanah =p

6 comments:

najihah sahami said...

haha..ai pun hantu online shopping skang. ades....antara sebab ai deactivate fb adalah sebab tak tahan tgk org promote dress kt fb tu.adoi!!

Bulan said...

@mish

PATUT la.hekhek.same la i.suke giler online shopim nie

hahaha.meh la join yunk.kot2 ade luck leh menang ke =p

sarah mohamad said...

erk .. bulan sarah tuu sarah mohamad ke hehehe :D kalau tak, *maluuunyaaaaa*

Bulan said...

@ sarah

aah sarah mohamad la.sape lg sarah yg Bulan kenal.eheee

butikpinkku@gmail.com said...

thanks again tau join.. GA close 15hb nih.. 17hb Ogos, 6 pg fara announce winner kt blog taw..

ps: sila2 lah tempek banner butikpinkku taw~ muaxx~ XOXO..

fiQ'Ra said...

http://fiqracake.blogspot.com/2011/09/contest-im-proud-to-be-muslimah.html

Popular Posts

I Love My Blog

Daisypath Anniversary tickers