Tips Elak Bibir Kering dan Merekah

Assalamualaikum dan Selamat sejahtera...

Cuaca sekarang tak menentukan kekadang panas terik kekadang mendung kekadang hujan. Hati pun macam tue kan.kekadang mendung panas dan mata pun hujan kan?ahahaha Ok ok, tak mau melalut lagi. Bulan nak bagi tips nie. Nie first time bagi tips. Ahakss bajet macam Fatin Liyana la plak nak bagi tips tips nie. Ehee.Tak pe satu percubaan yang bagus untuk maju ke hadapan. Eh eh eh. Ape yang duk melalut lagi nie?Ish ish ish.

Bulan nak kongsi tips macam mana nak elakkan bibir kering dan merekah. Bibir Bulan jenis cepat kering dan merekah. Mama selalu marah sebab dia cakap Bulan kurang minum air masak. Memang betol pun. Bukan malas,kadang kadang terlupa tak ingt. Botol air dah depan mata tapi tak jugak rasa nak capai untuk minum.Huhuhu.

Pinjam Incik Google

Seksa ooo bibir kering dan merekah nie. Bila cuping cuping tue ditarik.Boleh berdarah bibir tue. Bulan selalu macam tue la. Dah tahu bibir kering pegi gatal tangan tarik cuping cuping.Maklum la bosan dah tak ada kerja nak buat. Saja cari penyakit. Bila bibir dah berdarah tue kena air atau something yang pedas memang sakit la. Bibir pun bengkak macam Angelina Jolie.Ahakss

Meh nak share tips nak elakkan bibir kering dan merekah:
1. Amalkan la minum air masak. Jangan la malas macam Bulan nie. Saja cari penyakit.

2.Selalu pakai lipsbalm. Elakkan pakai lipsbalm perasa mint yang sejuk bagai benua Antartika tue. sebab ianya makin buat bibir anda kering. Cari je kat market lipsbalm yang biasa. Lagi elok guna vaselin sebab tak banyak chemical.

3. Cuba amalkan sapu madu (honey) kat bibir sebelum tidor. nie petua tradisional.

4.kalo inginkan bibir cantik merah menawan. tiap tiap malam sebelum tidor. Pegi dapur bukak peti ais rumah tue. cari mentega (butter). Hah! sapu kat bibir tue. Kalo tak ada mentega. Pegi beli kedai.ahahahaha

bibiaq idaman ku.Ahakss

21 comments:

eRza farEeha said...

bibir i slalu kering yunk..adoi..smpi saket kekadang..heee...nice tips!

caliph shuriken said...

waa.. cntik bibir ni.. gg pun cntik ar, hukk...

latest en3: ~ blue diamond ~

naqiah said...

slalu amalkan y madu 2.. tp bgn pg dh abis.. smbil tido mkn madu.. hahaha... kalau vaselin.. x bes.. sbb dh pakai.. so bibir jd keluar kulit.. mcm ulaq.. uhu.. sape nk vaselin? ad btol besaq lg.. syg.. sbb x sesuai bibir sy.. sob2.. skarang pakai COSWAY punya.. ok gak

kakchik@ella said...

sib baik bibir kc tak sensitif bulan. hihi

cik ayin said...

wauu..seksinye bibir tu..heee

Cik Yana said...

Cik Yana kalau pakai Lipsbalm tu makin kering bibir. Kalau pakai lipstick ke ape kalau ada function, siap r esok, mesti kering gila-gila. Hahaha~ sebab tu kalau mekap pape, mesti orang cakap cik Yana lupa pakai pape kat mulut. Padahal tak leh pakai. Hehehe~

najihah sahami said...

haha..patut la bibir u sexy.auww..haha...

bibir i bibir kampung yunk. xleh duklam aircond. lau x. ahaks. siaplaaa..

::Budak Degil:: said...

wah..sy pon penah buat tips bibir ni..hehehe...

meh la tgk..hehe

http://www.kepalabatupunyedegil.com/2010/12/petua-bibir-merah-without-lipstick-ok.html

aleen aiden said...

bibiaq?ha3.klakar la..

Im Jia aka Ming said...

lawanya bibir...=)

Khairina Izzah Khoirul Anuar (KIKA) / -ina2210- said...

confirm tips no.3 & 4 tu xleh wat serentak kan...???
jd, pd pendapat sy, baik gne butter than honey coz honey tu manis...kang xpsal2 bibir tu urung dek semut...ahakz... XD

sarah mohamad said...

bibir bawah tu cik bulan punya keee ? teeheee

RuSh D said...

seksi abis bibir pink tue..huhu

Pycah Abd Rahim said...

terima kasih , tips yang sangat berguna :)

misyamissyou said...

uh..slalu pakai vaseline jep..yg letak butter tu dh jarang buat sbb mls gi kedai..haha :P

b a m b a m ' s said...

lip balm mmg ada dlm beg..ehheheh.. :P

Terjah jom!: Beli gift then dapat duet..saper tak nak kan! :)

aNNa maRdHiaH said...

bibir anna pun kadang2 merekah . sedap bila tarik . pastu bila makan sambal belacan pergh ! pedih giler kena bibir yg dh ditarik2 tu . huhu ..
nice info sayam bulan .

♕ Mr.IX ♂ said...

tak pernah pakai benda2 tu....

natural beauty gitu...hahha

Salam Blogwalking !! ^__^V
Latest Entry :
1.Tutorial tambah jumlah komen tipu-tipu..
2. Download Angry Birds for PC. Jom Lastik Babi !!!
3. Tutorial tambah Blockquote dalam Blogger....
4. Tutorial tambah recent post bergerak-gerak...

Dilla Nur said...

peeewwwiiittt...yunk...pinjam bibir setaun..hahak

ADfeez said...

rasa kalo kering... suh org kiss leh x? hahahahah :P

zalizalu said...

perhhhhhhh... lawa bibir dibawah tuh

Popular Posts

I Love My Blog

Daisypath Anniversary tickers