Aku PANAS HATI sangat wehh!

Assalamualaikum...

Apa beza negeri negeri di negara kita nie?perangai penduduk ke?Contohnye: Budak perempuan kelantan nie macam BITCH dan negeri lain nie macam BAIK yang teramat?Macam tue?

Sapa yang fikir macam tue. Memang KOLOT la ko.Baik duk bawah tempurung je.Ye idak?

Lagi contoh penah seorang blogger yang buat entri pasal undi negeri mana paling best di Facebook. So,undian paling tinggi ialah kelantan. Datang la hamba Allah nie mengomen "Kelantan kotor sangat.Jijik!" WTF! Negeri ko tue bersih sangat? Undian kat facebook je kot. Bukan nye undi politik pun. Dah pengguna facebook ramai orang kelantan.Nak buat camne. Ye idak? (gamaknye la)

Ada gak yang mak bapak dia asal kelantan tapi dia membesar kat kolompo. Berlagak!Rimas duk kelantan katanya.Tak ada pape pun kat kelantan. Bongkak! Tengok la nati ko kawin ngan orang hulu kelantan yang duk dabong  jeli gua musang masak pakai dapur kayu tue. Baru padan muka ko!

Korang baca la entri budak sebuah negeri yang perasan negeri dia bagus sangat. Memalukan betol.Macam orang tak da agama bercakap.

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache%3AtxSSMKYSi9oJ%3Aakugedikz.blogspot.com%2F2011%2F03%2Fbenarkah-ank-mude-perempuan-klntn-xde.html+akugedikz.blogspot.com%2F2011%2F03%2Fbenar

psstt~ aku bangga jadi anak jati kelantan. suka makan budu dengan ikan rebus goreng.

maaf la..penggunaan "aku" dalam entri nie.

20 comments:

akU GaDis said...

haishh.. i pon panas hati baca entry kt blog budak tuh.. ap kesss..

i bangga jd ank klantan.. i suke budu! auwww..

eRza farEeha said...

bole die wt n3 cm gitu..mmg xde adap tol..aishh..i y bkn klntan ni pon panas..hihi

gula2kapasrara™ said...

huhuhu.. ape ntah na jadi.. cm baguss jek an

mujahidah muslehah said...

saye pun bangga jadi anak kelantan..hehe.budu memang best!

Woofer Storm said...

perghhhh entry menusuk kalbu ni..hehee
sbr ye,org suka main2 negri2 apa kes ea?? tak perlu nak kutuk negri orang lain,sebab msing2 ada baik buruknya..tak gitu??terima smua tu kerana kita duduk satu mlysia,bgi sy bgus tgur je orang tu baik2,dia tak nak dgr biarkan je..ada gak masa dia kena..skdr pndngan..sekian^^

Simpleblanklife said...

hahaha sabo2...biasalah tuh. tampo je dak tuh.

"taraf hidup, pangkat, NEGERI, negara, markah exam, Hot tak Hot seseorang, semuanya sempadan yang dibina manusia untuk membezakan manusia itu sendiri. Kita lupa kita semua hamba yang bernaung di bawah payung rahmat Allah. Yang memebezakan kita cuma nilai taqwa dalam diri. Kita digelapkan oleh kapitalis dan si cetek akal dalam pembezaan sesama kita. Dalam konteks ini, siapa salah? Mereka yang membezakan? atau kita terlalu bodoh sampai membuat perbezaan itu realiti? F OFF. Hentikanlah pembezaan itu. Kita semua satu keluarga kan? "

haha panjang aku bebel. maaf memenuhkan ruangan komen ini. aku memang suka bebel. hahahaha :P

sarah mohamad said...

bangga jadik anok kelate :) kelantan paling best. hiks

rara pinkmafia said...

giler ke budak tu buat statement cm tu.haih~ sume tempat kat malaysia ni sam je lah. bongook!

enuLwanie said...

entri i la tu psl undian di fb tu.ngek la yg komen tuu..bila i cek profil dia, mcm org yg suka politik gk la.

niat kita nk hepi2 dgn entri tu.
tp disebabkn perangai busuk ati, nk gk letak komen keji cmtu.

Izzuddin Fauzi said...

Bior je la orang cenggitu, apa ke x betol la org tu...

Nie la pemulaan bg perpecahang bangsa Melayu... Jangan sampai jd seperti bangsa Arab keh...

Tak patut orang tu...

myetech9[dot]com @ Enchik Nine

eila said...

sayo ore klate jgk..manusia lupe diri jer yg x ngaku die 2 ore klate!

nunui Joe said...

entahlah sesetengan org Msia ni masih lg berfikiran bgitu. Padahal bagi sy semua negeri hampir sama saja. Begitulah perasaan saya bila Negeri Sabah pun org anggap kuno, mundur dsb. Rasa mcm mau tampar org kan? huhu

Ardini Humaira said...

orang yang paling kolot adalah orang yang membezakan manusia berdasarkan negerinya... huh.. mencik orang cop oghe klatey gtu.. simboh nga budu keyyy aaaa

ann said...

ini sudah lebeyyyyyy

najihah sahami said...

pergghhh..kuang asam giler!!

missh aryeika said...

EISHH !!
MISSH PON PANAS NEYH !
missh pon anak jati kelantan ...
suke dy jek !

nur dhiya' aida said...

the conclusion . jangan terlampau semangat kenegerian . btw . still duduk dlm negara yang sama . maka . chill ~

caliph shuriken said...

sepanas tajuk en3 mulaan, huh..

p/s: baik cari titik persamaan drp susah payah cipta ruang perpecahan...

latest en3: nasib nasi lemak

Cik Yana said...

Cik Bulan, pernah bace tak 1 note kat fb pasal sorang minah ni, dia tak puas hati dengan sorang budak perempuan pantai timur. Tak tahu la dia buat ape kat budak perempuan tu, kat note tu cakap dia puas hati la buat camtu kat budak perempuan tu. Pastu dia cakap perempuan2 pantai timur ni semua berselindung di sebalik tudung atas kepala, tapi perangai cam ****. Dia yang tulis kat situ. Cik Yana baca cam, pehhh~ berlagak gile minah ni. Mak bapak dia ajar tengok perangai manusia melalui negeri ke ape. Membara jap sebab cik Yana orang Terengganu. Hahaha~ Kalau jumpe minah tu, nak je bagi double, triple sidekick kat muke. Hahaha~

Mood: Geram =.=


Lots of Love,
Cik Yana

eila said...

diorg jeles ler 2 pasal girls pantai sume comey lote...

Popular Posts

I Love My Blog

Daisypath Anniversary tickers